Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés

Következő vándorgyűlés

10. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés

2019. szeptember 5-7. Mátraháza

Saxa loquuntur - Kőbe zárt történetek

http://10kgvgy.elte.hu/

2019-ben immár a 10. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlést rendezzük. A jubileumot ünneplő vándorgyűlést az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport szervezi, ami 2019. szeptember 5-7. között a MTA Mátraházai Akadémiai Üdülőjében kerül megrendezésre.
A konferencia előzetes programja szerint az első két napon előadások és poszter bemutatók lesznek, majd a harmadik napon egynapos szakmai terepbejáráson ismerkedünk meg a Mátra képződményeivel.
Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a konferencia résztvevők örvendetesen nagy (legutóbb 100 fő felett) létszámban jelennek meg. Emiatt a terepi napot több csoportban fogjuk szervezni, amely csoportok különböző szakmai témákat lefedve, különböző terepbejárási útvonalakat járnak be. A regisztráció részeként lehet majd választani a lehetőségek közül.
A jubileumi konferencián is tervezünk előadói díjakat kiosztani a legjobb fiatal kutatók számára mind szóbeli, mind poszter kategóriákban.
A szokásoknak megfelelően a jubileumi konferencia során is 4 plenáris (keynote) előadás lesz. A konferencia nyelve hagyományosan magyar, de lehetőséget ad külföldi hallgatóknak munkáik bemutatására angol nyelven.

Elérhetőségünk: 10kgvgy2019 [at] gmail.com